EMOLEHMÄPIHATTO

Aikuisilla emoilla on jalostussonnina komealihaksinen Metsä-Paavolan Pompatuuri, joka periyttää hyvää lihakkuutta, erinomaisia poikimisia ja todella upeaa luonnetta. Pomppis on todellinen herrasmies ja unelma käsittelyssä, tulee perässä kuin koira aivan minne tahansa. Paljon matkustellut ja kokenut sonnimme on todella painonsa arvosta kultaa. Jälkeläiset omaavat pienen syntymäpainon, hyvän terveyden ja ovat helppoja käsitellä.

 

Emolehmäpihatto on tilava, luonnonvalo siivilöityy valokatteen läpi ja jokaisella lehmällä on oma pehmopetinsä runsaalla olkipatjalla. Eristämätön maapohja tuo luonnollisen lämmön jäätymöttömän maan läpi, eikä eläimillä esiinny yhtään jalkavikoja tai betonihiertymiä kintereissä. Vasikoille on varattu runsas tila emojen edessä alkukasvatuksen ajan ja vierotuksen jälkeen ne siirtyvät tilaviin ryhmäkarsinoihin kestopetille. Lehmät kulkevat ulos ja sisään vapaasti, ruokaa on tarjolla sekä sisällä ruokintapöydällä että ulkona talvilaitumen ruokintapaikoilla.

Pihatto on energiatehokas ja helppohoitoinen, lantakäytävä siivotaan traktorilla lehmien ollessa ulkona. Olkikuivikkeet laitetaan talvikaudella (vasikoiden ollessa vieroitetut) lehmäpaikkojen etuosaan ns. lymypaikalle josta lehmät voivat kuopia niitä alleen nauttien luontaisesta käyttäytymisestä. Emot ovat silmin nähden siistejä ulkoasultaan voidessaan ulkoilla päivittäin tilavalla talvilaitumella  ja nukkuessaan puhtailla oljilla. Omilla nukkumapaikoilla kuivikkeen kulutus on huomattavasti vähempää kuin kestokuivikepohjalla ja näin säästetään ympäristöä korjuu-/kuljetus-/käsittely-/varastointikuluilta. Emojen hyvinvointi korostuu yksilöidyissä maakuupaikoissa ja tilavassa ympäristössä joka edesauttaa laumahierarkian säilymistä ja ympäristön, sekä eläinten luonnollista puhtautta.